henkenjosweeroppad.reismee.nl

Olifanten!!!!

Hoi allemaal!

Today is my day!

Zoals de meesten van jullie wel weten heb ik sinds mijn prille jeugd “iets” met olifanten. Tijdens een schoolreisje kwijtgeweest bij de leerkrachten, wat ik zelf nooit in de gaten heb gehad…… zij in de piepzak, ik onder de indruk van het voederen. Op latere leeftijd me pas gerealiseerd hoe de vork in de steel zat. Meester die zei, “Josje, ga je ook mee wat drinken??” Iedereen had het al op toen ik daar bij het restaurant aankwam……

Maar vandaag dus: tussen Knysna en Plettenberg bay ligt Knysna Elephant park. Daar worden olifanten (wezen) opgevangen, krijgen medische verzorging en heel veel liefde en worden, indien mogelijk in andere parken teruggeplaatst in de natuur. In de afgelopen tientallen jaren zijn er meer dan 40 herplaatst. Op dit moment hebben ze 5 olifanten, waaronder ook 1 moeder en dochter. Evenals in de natuur worden ook deze niet gescheiden. We mochten ze voederen en van vlakbij op de foto, dat is leuk, maar ook vooral van vlakbij bekijken……ik kreeg er geen genoeg van!! Uiteraard is er ook in de giftshop weer het eea. gekocht…. Henk trok ‘zuchtend’ de creditcard weer voor de dag….

Daarna terug naar Knysna, daar wilden we in het Pledge nature reserve, een mooi stadspark, rondwandelen. TomTom brengt ons eerst naar de zijingang, die is dicht, worden we verwezen naar de hoofdingang, vlakbij de Mainstreet. Goh! Dat vinden we ook. Hek óók dicht….. kun je een kaartje kopen bij de Spar Haha, nou daar hadden we al eten gehaald voor vanavond, dus ook dat lukt. Wij met de ticket weer terug naar de gate “press button 1”. Oké…. Dame aan de telefoon die ons ticketnummer vroeg en ja hoor! Sesam open u, we konden naar binnen. Lekker rondgewandeld, foto’s van aparte bomen en leuke vogels gemaakt. Dan er weer uit: press button 1……die antwoordt niet. Dan press button 2. Hè gelukkig! We kunnen eruit.

Nog tijd over, dus rijden we naar the Heads, de uitgang van de baai in de Indische Oceaan, mooie uitkijkpunten en lekkere rotsbeukende golven. En voor Henk op de terugweg nog vogel-fotografie-pret, wanneer we langs een stuk moerasland komen!

Na een frisse duik in het zwembad en een warme douche staat de wijn alweer voor me klaar. Zodadelijk lekker op ons terras een hapje eten, we hebben een huisje met selfcatering, dus nu eens een keer zelf de tafel dekken.

Eet smakelijk!

groeten van Henk en de olifantengirl

Reacties

Reacties

Annie

Jullie hebben vandaag weer een mooie dag gehad.?
??en de ?‍⬛?‍⬛

Jannet Teunissen

wat een belevenis , Genieten !!!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!