henkenjosweeroppad.reismee.nl

Buffelsdrift wildlife Safari

Kiekeboe….

Vandaag de wekker maar eens gezet, niet dat dat nodig was, want we zijn toch altijd vroeg wakker……Maar je wilt de gamedrive van 9 uur niet missen natuurlijk. Dus zaten we om half acht aan ons yoghurtje met verse vruchten, english breakfast, al dan niet met ei….

En zo zaten we om 9 uur in zo’n coole jeep, met hoge zitplaatsen. Door Cheryl, onze gids, werd gevraagd, of we ook “bewegende” rotsen aan wilden geven, want soms move’d hij echt en is het een steenbok. Maar vaker is het een echte rots, hahaha.. En zo hobbelen we door de Karoo halfwoestijn, gelukkig hoeft Henk niet te sturen én gelukkig is het een 4wheel drive. Aangezien wij als gasten (nog) niks zien, stopt Cheryl maar voor een wit bruine steen, wat een springbok blijkt te zijn, mét jong zelfs, zoals ik door de verrekijker zie. Daarna is het vooral veel turen, soms onder de bosjes een groepje wildebeesten, en af en toe een stop voor een (roof)vogel. Halverwege een bad breakfast, aldus onze gids, flesje water of frisdrank en een zakje nootjes of pijnboompitten.
Dan ziet opeens een van de medereizigers in de verte een kop boven de bomen uitkomen. Een kop op een hele lange nek , ja hoor onze eerste giraffes! Ver weg, maar toch leuk om te zien. Dan ineens komen we nog wat sprinkbokkies tegen en een groepje nyala’s. Als Henk vindt dat ik, aan de buitenkant, beter een foto kan maken, moet hij nogal rommelen met de riemen van de camera en verrekijker, waarop ik zeg, is goed joh la’maar. Waarop de gids verbaasd zegt lama?? We don’t have any lama’s. Tja dat verdient uitleg, hilariteit alom…

Verderop komen we nog weer een stel giraffes tegen, wat een statige beesten zijn dat toch, prachtig en op ca 5 meter afstand woooww. Ik blijf loeren naar de olifanten natuurlijk, maar we zien alleen nog ruziënde bruine wildebeesten (die hebben een blonde staart) en Opa! Er worden geen namen aan de dieren gegeven, muv. deze oude giraffe, prachtig donkerbruin, hoe ouder hoe donkerder. Giraffes leven meestal zo’n 20 jaar, Opa is al 24!

En ja! Bij het eind van de rit, komen we langs het olifantvoergebeuren en daar word ik nog getrakteerd op 3 olifanten. Als wezen in dit park gekomen, en gewend/verwend met het voeren door de gasten. Die hier uiteraard de nodige rands voor neerleggen.

We hebben een tafel gereserveerd aan het meer daar, voor diner straks, wie weet eten we met uitzicht op hippo’s of zebra’s. En anders? Eten we er gewoon lekker in een schitterende omgeving!

Met tip van onze gastheer vonden we weer een paar leuke giftstoreshier, de koffer vult zich……..

Arrivedecci, ik ga een dutje doen op mijn ligbedje.Tarzan &Jane

@Koba, voorproefje?? Het wás gewoon de gevaarlijkste weg…..
@Mariet, in het echie nog bizarder om te zien…
@Mike, de Akker, our guesthouse on 82 Church streeft, was nextto it. You shoulder find it next time

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!