henkenjosweeroppad.reismee.nl

Koele caves, spannende pas, mooie passen en bijkomen maar weer!

Dag iedereen,

Hier zijn we weer. Verkast naar ons 2e Oudtshoorn adres, just around the corner!!

Vandaag stond de 4 passenroute op de planning. Eerst weer een Geocache opgelost, (goed hè Erwin?). Dan even voorwerk bij Buffelsdrift gedaan voor morgen, maar dát lezen jullie morgen wel!
Dan rijen, eerst door de hoge bergen van Schoenmanspoort, indrukwekkend hoor! Zo mooi die natuur!! En als ik me dan voorbereid op de gravelroad door de Swartbergpas…. Surprise, slaat Henk eerst af naar de Cango caves. We maken een wandeling, onder begeleiding van een gids, door een paar mooie grotten, met stalagmieten en stalactieten. Gelukkig hebben we niet de adventure trail, waarbij je ook nog geacht wordt door smalle gangetjes te kruipen, bbrrrr. Het was heerlijk binnen, ca. 14 graden. Af en toe deed de gids het licht uit, waarbij je pas de volle indruk krijgt van hoe men in vroeger dagen (eeuwen terug) in die grotten leefden, maar ook hoe ze in de 18e en 19e eeuw de grotten ontdekten. Daarom ben ik ook nooit speleoloog geworden…….

Dan deSwartbergpass, dé uitdaging van vandaag, hobbel en bobbel over een gravelpad, vol keien en kuilen. Een route bergop, en na de pas weer bergaf, 25 km. Deden we 2 uur over pffffffff.

Maar het uitzicht was grandioos en een groot compliment voor Henk, die ons veilig over de keien bracht. Dan komen we gelukkig weer bij een asfaltweg uit en de volgende twee passen, Kareedouwbergpas en Meiningspoort waren, ondanks dat we toch nog een eind reden hiervoor, een eitje!! Enne….een binnenweg nemen, was geen optie, die was er niet!! Hahaha.

Wat een prachtige natuur. We arriveren bij Daniël en Sonja, in Oakdene guesthouse, hartelijk welkom geheten in het Belgisch! Vele tips voor morgen, waarvan we van een paar zeker gebruik maken, evenals de tip om aan de overkant bij Jeminina lekker te gaan eten. En dat was inderdaad jummmm. Mijn eerste struisvogelsteak ever, lekker joh!!

Nu nog ff buiten een bakkie koffie doen, de foto’s volgen later

Groeten van Fred en Wilma Flintstone, wát een stenen……

@Mariet, die bloemen zijn idd Zinnia’s

@Mike, given with lov@ Mariek, moet je zeken de Blue Cow, verborgen pareltje

@ Liesbeth, de routes zijn ook effe wel wat anders als de Rood-witte……

Reacties

Reacties

Annie

De spieren weer helemaal los naar zo’n autorit op het gravel.?

Koba

Hadden jullie een voorproefje van " de gevaarlijkste wegen..." ? Wat een prachtige natuur en uitzichten, weer :)
Indrukwekkend!!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!