henkenjosweeroppad.reismee.nl

Van warmte, wijn, witte leeuwen en wouwen

Bonjoerie koekeloerie,

Na wederom een heerlijk ontbijt , liefdevol bereidt door Bernadine, reizen we weer door naar onze volgende bestemming. Eerst nog een broodje en banaan halen voor de lunch en op pad. Wanneer we de lange R 27 weer opdraaien, staat daar wéér de politie, gelukkig aan de andere kant, gauw doorrijden dus maar. Onderweg naar Paarl/Stellenbosch is het redelijk rustig en er zitten her en der roofvogels op de elektra- en telefoonpalen. Dus gaat Henk steeds zachtjes rijden en wordt er van mij verwacht dat ik die beesten op de foto zet. Niet wetende wat we deze middag nog zouden beleven. Rond één uur zijn we op de plaats van bestemming; Drakenstein Lion’s park. Daar werd ons aangeraden om om 4 uur terug te komen, beter voor ons én voor de leeuwen, die nu alleeen maar in de schaduw liggen . Om 4 uur krijgen ze eten, dan komen ze wel in beweging. En dat het voor ons beter is…. Ik durf het bijna niet te zeggen maar het is WARM…….. 38 graden!! Dus we weer hup de auto met airco in en naar ons onderkomen tussen Klapmuts en Stellenbosch! Knorhoek estate. Oh die namen hier, zo baaie leuk! En dan rijden we tussen de wijnranken, komen langs hun zeer goed lopende winery en zo zitten we nu in ons volgende guesthouse (de kleinste tot nu toe…..aiaiaiai, nu al verwend!)

Om drie uur tuffen we weer naar de leeuwen toe, die nu inderdaad al lekker aan het hek lopen, in afwachting van hun kippetjes ( vijf per leeuw, zoals later blijkt). Er worden daar 21 leeuwen, 2 jonkies en 1 tijger opgevangen. Ze komen vanuit circussen, privé bij mensen van 14 hoog op het balkon, te gek om te verzinnen en hebben een mooi groot stuk om rond te lopen. Ook zijn er 4 WITTTE leeuwen, geen albino, ook mooi. Dan komt de staff met hun karretje en vliegen de kippen door de lucht (gelukkig gegooid door de medewerkers, als ze zelf nog konden vliegen, waren ze vast de andere kant op gevlogen, maar ze waren al dood:-) ).

En dan komt het. Ga je leeuwen voederen, dan kijk je daarnaar, maak je daar foto’s van, da’s leuk. Maar ja, waar aas en vlees is…. Komen roofvogels…… WOUWEN bijv……. En waar roofvogels zijn….. juist, dan is Henk zijn focus al snel bepaald. Nou vooruit, hij fotografeerde ook wel de leeuwen hoor, maaaaaaaarrrrrr hihihi.

En dan weer terug naar de wijnranken en vaten en flessen. We hadden, hoe vooruitziend, geregeld dat we hier in het gebouw zouden dineren en daar komt dus de WIJN uit de titel vandaan uiteraard!!

En nu zitten we uit te buiken en bij te komen van dit leuks van vandaag,

Goeie nag voor straks!

Simba en Nala

@Koba, witte wijn hoor, veel beter bij deze temperaturen

@ Beertje, de vogel vloog héél langzaam, Henk rijdt nóóit te hard

@ Sonja, ja echt erg, ik vond dit een slechte foto. brr eng... maar Henk wou 'm erbij voor de blommetjes, één van de weinigen die nog in bloei stonden

Reacties

Reacties

Annie

Goed hot daar.?

Sonja

Die blommetjes heb ik niet gezien…..??

Liesbeth

Prachtige wouwen ja!
Goed dat de Leeuwen daar zo opgevangen worden.
Geniet van de koele wijn in die hitte...pfff....

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!